Top

Sinaasappelhuid

Last van cellulitis? 

                                                                                           
         

SinaasappelhuidMet sinaasappelhuid, ook wel cellulitis genoemd, wordt een wat bobbelige structuur van de huid en het onderhuids bindweefsel bedoeld. Sinaasappelhuid is volkomen onschuldig maar voor veel vrouwen een probleem omdat het niet aan het grote schoonheidsideaal voldoet. 
 

Wat is de oorzaak van sinaasappelhuid?90 % van de vrouwen heeft sinaasappelhuid of cellulitis. Dit heeft echter niets te maken met het vetpercentage van het lichaam. Waarschijnlijk wordt het veroorzaakt door een combinatie van factoren:

  • Levensstijl
  • Dieet
  • Gebrek aan lichaamsbeweging
  • Hormonale veranderingen
  • Ouder worden
  • OestrogeenspiegelBestaan er middelen tegen sinaasappelhuidEr worden veel middeltjes aangeboden voor de behandeling van sinaasappelhuid. Er zijn echter geen wondermiddelen. Het zal nooit helemaal verdwijnen, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om het te beperken.

  1. Een belangrijke stap is het drinken van water, maximaal 2 liter per dag. Afvalstoffen en vetten worden namelijk, door het water afgevoerd in het lichaam.
  2. De tweede stap is gezond eten. U hoeft geen streng dieet te volgen maar zorg ervoor dat u voedingsstoffen met veel suiker en vet vermijd! Eet in plaats van vetmakende stoffen veel verse groenten, fruit, bruinbrood in plaats van witbrood, magere vleessoorten en drink voldoende zuivel. 
  3. Veel bewegen is erg belangrijk. Te weinig bewegen zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt belemmerd waardoor er vetophopingen onstaan. De afvalstoffen nestelen zich vervolgens in de huid, dit veroorzaakt sinaasappelhuid. Door veel te bewegen voorkom je deze vetophopingen.
  4. Afslankbroeken en gordels zijn een goed hulpmiddel om sinaasappelhuid of cellulitits te beperken. Ze zorgen voor een betere doorbloeding van de huid, vooral als u gaat sporten in uw afslankkleding. U zweet meer waardoor de afvalstoffen sneller uit uw lichaam zullen verdwijnen. Bovendien zorgt het dragen van afslankkleding voor ondersteuning van uw rug, buik, billen, dijen en benen.


Wij hebben een ruim assortiment afslankbroeken en sportapparaten waarmee u uw gezondheid weer op peil brengt en cellulitis of sinaasappelhuid kunt tegengaan of beperken.

Klik hier om onze producten te bekijken