Top

Bewegen is gezond voor jong en oud!

Bewegen is gezond      Bewegen is gezondAls u wil afvallen, of uw spieren en gewrichten sterker wil maken, is gezond bewegen zeer belangrijk. Dit kunt u op verschillende manieren doen:
  • Fietsen
  • Wandelen of rennen
  • Zwemmen
  • Fitness
  • Huishoudelijk werk
  • TuinierenKies voor beweging die bij u past!Kies activiteiten die u leuk vindt en die u makkelijk kunt inplannen in uw dagelijks leven. Zorg voor afwisseling als u dat prettig vindt. Bijvoorbeeld de ene dag fietsen en zwemmen, de andere dag wandelen en tuinieren.


Ga op een vaste tijd bewegen, bijvoorbeeld na het eten. Dan houdt u het gemakkelijker vol. U kunt ook afspreken om samen met uw partner of met een vriend(in) te gaan sporten. Op die manier kunt u elkaar motiveren.


Bouw het bewegen geleidelijk opAls u niet gewend bent om actief te bewegen, kunt u het beste rustig aan beginnen. Het gaat erom dat u zich zodanig inspant dat u ervan gaat hijgen en uw hart sneller gaat kloppen.


Maar zorg dat u niet te veel buiten adem raakt. Zodra u stopt met bewegen, moet u weer normaal kunnen praten. Zorg dat het 'gezond bewegen' blijft! 


Het beste is om met ongeveer 10 minuten te beginnen en breid het daarna langzaam uit naar wat vaker en langer bewegen. U zult misschien de eerste paar keren wat last krijgen van spierpijn, dit is normaal. De spierpijn verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.


Het beste is om uiteindelijk een half uur per dag actief te bewegen, dit heeft meer effect dan twee keer in de week 1 uur intensief sporten.
 


Combineer gezond bewegen met afslankkledingDoor afslankkleding te dragen op het moment dat u beweegt, zorgt u ervoor dat het afslankproces sneller gaat. Bewegen is namelijk niet alleen bedoelt om weer fit te worden, maar ook om af te vallen.


Het dragen van afslankkleding zorgt ervoor dat u sneller en meer zweet waardoor u sneller vet verbrand en sinaasappelhuid vermindert en tegengaat.